Wat is Birdnesting?

Birdnesting is eigenlijk een vorm van Co-ouderschap. Maar in plaats van dat de kinderen de helft van de week bij hun vader en de helft van de week bij hun moeder verblijven, is het bij Birdnesting andersom! De ouders wisselen van huis in plaats van de kinderen. De kinderen blijven in hun eigen huis en de ouders wonen er om de beurt.

Voor de kinderen betekent dit dat zij niet iedere keer hun spullen heen en weer hoeven mee te nemen van hun vader naar hun moeder en andersom. Dit geeft wellicht meer rust voor de kinderen. Ze houden tenslotte hun eigen kamertje in hun eigen huis.
Het is hierbij wel heel belangrijk om goede specifieke afspraken met elkaar te maken. Niet alleen over wanneer wie bij de kinderen woont, maar ook bijvoorbeeld over de huishoudelijke taken. Het is dan ook aan te raden om regelmatig met elkaar te evalueren of de gemaakte afspraken ook (praktisch) haalbaar zijn.

Financieel gezien dienen er ook goed afspraken gemaakt te worden. Hoe doen jullie dat met het gezamenlijk eigendom van het huis? Wie betaalt welke kosten voor welke woning? Voor welke periode maken jullie deze afspraken? En wat gebeurt er na die periode?

Kortom: Niet onbelangrijk om je vooraf goed te laten informeren zodat jullie samen kunnen beslissen of Birdnesting bij jullie zou kunnen passen.
Ik help je graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.