Huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract opstellen

Klaar voor de volgende stap!

Jullie vieren de liefde en besluiten samen verder te gaan. Hoe mooi is dat! Ik kan me voorstellen dat je er niet meteen bij stil staat dat huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract opstellen belangrijk is om samen te bepalen hoe je deze nieuwe stap in jullie relatie wilt vormgeven.

Maar met deze stap om te gaan samenwonen, trouwen of welke vorm jullie dan ook kiezen, gaan jullie misschien wel het belangrijkste contract van jullie leven aan!

Huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract opstellen

Ik (Esther van Diepen) help jullie graag met het invulling geven aan dit “contract”. Want bewust of onbewust gaan er dingen veranderen in jullie relatie als wettelijke partners of samenwoners.

Daarom is het goed vooraf met elkaar te bespreken hoe jullie met deze veranderingen om willen gaan. Denk hierbij bijv. aan ieders (financiële) bijdrage aan de huishouding of het vermengen van jullie vermogen tijdens de relatie.

Wat zijn jullie verwachtingen, plannen en wensen?

Maak nu een afspraak

Hoe gaan we te werk?

In zo’n 2 tot 3 bijenkomsten nemen wij de (hoofd)zaken door, waar jullie samen afspraken over kunnen maken. Dit met als doel een wensenlijstje voor jullie samen te stellen, waarmee jullie de notaris het samenlevingscontract, danwel de huwelijkse voorwaarden op kunnen laten maken. Uiteraard check ik graag de concept overeenkomst voor jullie of het contract omvat wat jullie hebben afgesproken!

Is het nodig om dit vast te leggen?

Dat bepalen jullie uiteraard helemaal zelf. Wat ik belangrijk vind is dat jullie weten wat de gevolgen zijn van de door jullie gemaakte keuzes. Zodat je nooit voor verrassingen komt te staan!

Klaar voor goede afspraken?

Huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract opstellen? Dit is een belangrijk onderdeel voor jullie volgende stap in jullie relatie. Maak daarom een afspraak en regel het op een manier die voor jullie beide werkt.