Mijn naam is Esther van Diepen. Register financieel echtscheidingsadviseur.

Ik heb 27 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt bij één van de Nederlandse grootbanken. Als financieel planner was het mijn passie om mensen echt te kunnen helpen bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven. Eén zo’n belangrijke gebeurtenis is scheiden, daar komt mijn drive om mensen echt te helpen volledig tot zijn recht.

Zodoende ben ik mijn eigen praktijk begonnen en zet ik tegenwoordig als mediator mijn fiscale- en financiële kennis en ervaring in om mensen te helpen bij hun scheiding.

Wat ik daarbij belangrijk vind is dat mijn cliënten goede afspraken met elkaar kunnen maken naar de toekomst toe en ook weten wat de consequenties van die gemaakte afspraken zijn.

Niet alleen op emotioneel vlak, maar juist ook op financieel gebied; het fundament van een gezonde toekomst voor alle betrokkenen.

Mijn onderscheidende factor als mediator.

Ik bied net als andere mediators mijn cliënten handvatten om samen tot een oplossing te komen en afspraken te maken. Wat is dan mijn kracht en onderscheidend vermogen als scheiding mediator?
Mijn fiscale- en financiële kennis en ervaring.

Mijn fiscale- en financiële kennis stel ik altijd beschikbaar aan mijn cliënten, zodat ze in staat zijn om op basis van de juiste informatie de voor hen juiste keuzes te kunnen maken.

Jullie gaan scheiden, wat nu?

Voor iedereen, woonachtig in Noord-Holland, in de regio Kennemerland ben ik graag beschikbaar voor advies, ondersteuning en begeleiding tijdens het scheidingsproces. Ik help bij het maken van afspraken waar een ieder achter kan staan.

Stap voor stap lopen we het proces door, waarbij alle mogelijke elementen aan bod komen. Denk hierbij aan de zorg voor de kinderen, verdelen van jullie bezittingen, alimentatie en pensioen.

Mijn goede voornemens om mijn kwaliteit, kennis en certificering als mediator bij scheiding te waarborgen.

Wat ik doe om mijn kwaliteit als mediator te kunnen waarborgen?

Ik zorg dat ik continue op de hoogte blijf van de laatste wet- en regelgeving omtrent scheiding, financiële zaken hieromtrent en de fiscale (on)mogelijkheden. Maar ook mijn vaardigheden als mediator wil ik op peil houden en gewaarborgd hebben middels toetsing. Zodoende volg ik regelmatig cursussen, omring ik mijzelf met de juiste vakmensen en partnerbedrijven en ben ik gecertificeerd mediator volgens de richtlijnen van het MFN (Mediatorsfederatie Nederland)

Mijn lidmaatschappen en certificering als mediator.

Omdat ik kwaliteit hoog in het vaandel heb staan, ben ik MFN-registermediator, gecertificeerd Financieel Planner (FFP) en geregistreerd Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). Ook ben ik aangesloten bij De Scheidingsdeskundige.

Het RFEA is een waarborg voor rust, overzicht en de juiste beslissingen in de periode van scheiden. Als RFEA lid wordt iedere twee jaar mijn kennis uitgebreid getoetst, zo blijft mijn deskundigheid up to date en werk ik integer volgens de gedragscode.

Een MfN-registermediator voldoet aan de kwaliteitseisen van de Mediators federatie Nederland en houdt haar vaardigheden en kennis op peil volgens vastgestelde normen als het gaat om educatie en ervaring.

Federatie Financieel Planners (FFP) is de beroepsorganisatie van (gecertificeerd) financieel planners die het CFP-Keurmerk dragen en zijn opgenomen in het CFP certificeringsregister. Een gecertificeerd financieel planner met het CFP-Keurmerk is in staat om consumenten integraal te adviseren over hun financiële toekomst.

De ScheidingsDeskundige is als samenwerkingsverband van scheidingsbegeleiders een kenniscentrum en opleidingsinstituut gespecialiseerd in het ondersteunen en opleiden van scheidingsprofessionals.

Het beroep van scheidingsadviseur of scheidingsbegeleider is niet beschermd. Het is daarom lastig om de kwaliteit van een professional te beoordelen. De Erkend Scheidingsadviseur voldoet aan hoge kwaliteitsnormen ten aanzien van de financiële, fiscale en juridische aspecten van een scheiding. Een Erkend Scheidingsadviseur heeft een intensieve opleiding gevolgd, een zwaar examen afgelegd en houdt haar kennis permanent bij. Daarnaast houdt de Erkend Scheidingsadviseur zich aan een gedragscode die de belangen van de consument dient.

Hebben jullie behoefte aan mediation voor jullie scheiding?

Of twijfelen jullie of het bij jullie past? Dan help ik jullie graag verder naar een goede oplossing.