Esther-Van-Diepen-Van-Diepen-Mediation-Noord-Holland-Scheidings-mediator-Hulp-Voor-Kinderen-Bij-Scheiding

Hulp voor kinderen bij scheiding.

Een scheiding op zich is natuurlijk al zwaar genoeg, maar als er kinderen bij betrokken zijn wordt dit vaak alleen nog maar zwaarder. Naast de logische emotionele lading zijn er ook hele ‘zakelijke’ elementen die belangrijk zijn.

Wanneer er kinderen zijn betrokken bij jullie scheiding, help ik jullie daarom met het opstellen van een ouderschapsplan. In het ouderschapsplan leggen jullie afspraken vast omtrent de zorg en opvoeding van jullie kinderen.

Jullie leggen vast hoe jullie elkaar zullen informeren over belangrijke gebeurtenissen in het leven van jullie kinderen en de afspraken omtrent eventuele  kinderalimentatie worden in het plan opgenomen.

Het ouderschapsplan maakt onderdeel uit van het (echtscheidings)convenant.

Wij keken er erg tegenop om onze kinderen te vertellen dat wij gingen scheiden. Dankzij Tamara waren wij als ouders in staat de emotionele impact beperkt te houden.

Hulp voor kinderen bij scheiding is een belangrijke tool om ook als gezin goed uit de scheiding te komen.

Om de kinderen goed te informeren over jullie scheiding werk ik samen met Tamara Kerssens van TK-Coaching. Tamara kan je tijdens een coaching sessie van ca 2,5 uur helpen hoe je je kind(eren) op de beste manier kunt vertellen dat jullie gaan scheiden.

Ook leer je hoe je jullie kinderen het beste ondersteunt in de periode rondom je echtscheiding, afgestemd op hun leeftijd. Tijdens deze sessie maken jullie gebruik van een werkboek. Deze sessie kun je individueel óf samen met de andere ouder volgen.

Hebben jullie behoefte aan mediation voor jullie scheiding?

Of twijfelen jullie of het bij jullie past? Dan help ik jullie graag verder naar een goede oplossing.