Een ouderschapsplan is alleen verplicht als er minderjarige kinderen zijn waar de ouders beiden het gezag over hebben.

Maar hoe zit het dan als je meerderjarige nog thuiswonende kinderen hebt?

Want de meeste ouders willen hier toch (veelal financiële) afspraken over maken en laten vastleggen. Zeker als de kinderen nog studeren!

Je kunt hiervoor een artikel opnemen in het echtscheidingsconvenant. Omdat jullie kind meerderjarig is dient hij/zij wel op de hoogte te zijn van deze afspraken en bovendien dient hij/zij ook akkoord te gaan met de gemaakte afspraken. Dit akkoord kan gegeven worden door het medeondertekenen van het convenant.

Wil je echter niet dat jullie kind ook op de hoogte is van alle andere afspraken die jullie onderling hebben gemaakt, kan je ervoor kiezen om jullie kind een volmacht te laten tekenen, waarin hij/zij verklaart op de hoogte te zijn van de voor hem/haar gemaakte afspraken en daar ook akkoord meegaat. In dat geval is het mede ondertekenen van het convenant niet meer nodig.

Wil je weten wat in jullie situatie van toepassing is? Neem gerust contact op, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.