Skip to main content

Daar is niet zomaar éénduidig antwoord op te geven!

Het hangt namelijk onder andere af van in welke hoedanigheid de schenking is gedaan, hoe je bent gehuwd en wanneer.

Je kunt een schenking doen onder uitsluitingsclausule. Dit houdt in dat de schenking privé blijft en niet in een huwelijksgemeenschap valt. Het is aan te raden dit geld ook apart op een rekening te bewaren, zodat er nooit discussie kan ontstaan over de afkomst van het geld.

Investeer je de privé schenking in bijvoorbeeld jullie gezamenlijke woning? Dan is het zeker aan te raden dit ook samen vast te leggen! Stel dat jullie relatie wordt beëindigd, ontstaat er namelijk een vergoedingsrecht, waarbij je minimaal je investering terug kunt vorderen.

Hoe jullie huwelijk is gesloten kan ook van invloed zijn. Zijn jullie op huwelijkse voorwaarden gehuwd? Dan spelen deze voorwaarden mee om te bepalen of de schenking van jou of van jullie is. Zijn jullie in gemeenschap van goederen gehuwd? Dan is de datum waarop jullie huwelijk is afgesloten ook nog eens van belang.

Kortom: een éénduidig antwoord bestaat hierin niet.

Zit je met vragen over hoe jullie het hebben geregeld? Neem gerust contact op, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.