Skip to main content

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld wat er gebeurt als één van der twee tijdens of vlak na de scheiding komt te overlijden.

De scheiding is pas officieel wanneer deze is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Tot dat moment zijn jullie op grond van de wet dus nog erfgenaam van elkaar.

Wanneer er een testament is, kan dat anders zijn. Veelal staat er namelijk in het testament dat de partner alleen erft als er ten tijde van het overlijden geen verzoek tot echtscheiding is ingediend.

In geval van een testament is het overigens altijd aan te raden om deze even opnieuw onder de loep te nemen. Komt het testament na scheiding nog overeen met jouw wensen? Of zijn er wellicht zaken die juist na overlijden middels een testament geregeld dienen te worden?

Wanneer er sprake is van alimentatie is het ook belangrijk om bij het risico van overlijden stil te staan. Hoe ziet de inkomenssituatie van de alimentatiegerechtigde eruit, wanneer de alimentatieplichtige komt te overlijden? Is de alimentatiegerechtigde zelf in staat deze inkomensterugval op te vangen? Of dient er wellicht aanvullend iets geregeld te worden?

In mijn praktijk komt het risico van overlijden en daarmee dus bovengenoemde punten uitgebreid aan bod. Meer weten? Neem gerust even contact op, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.