Ik merk dat er nog wel eens onduidelijkheid kan ontstaan over het al dan niet samen belastingaangifte doen in het jaar van scheiding.

Soms leeft de gedachte dat dit een verplichting is. Maar dat is niet het geval.

Het fiscaal partnerschap houdt op te bestaan wanneer het scheidingsverzoek wordt ingediend EN jullie niet meer op hetzelfde adres staan ingeschreven. Bij samenwoners stopt het fiscaal partnerschap zodra jullie niet meer op hetzelfde adres staan ingeschreven.

Jullie kunnen ervoor kiezen om in het jaar van scheiden samen aangifte te doen, alsof jullie het hele jaar nog fiscaal partners zijn. Dit heeft als voordeel dat jullie jullie inkomsten en aftrekposten dat jaar nog gunstig kunnen verdelen en zo een zo hoog mogelijk belastingvoordeel kunnen realiseren.

Een verplichting is het echter niet! Wanneer jullie niet samen aangifte willen doen, dan doen jullie allebei alleen voor jezelf aangifte. En dan dus ook over de periode dat jullie nog wél fiscale partners waren. In dat geval geven jullie ieder alleen jullie eigen inkomsten en aftrekposten op en kunnen jullie deze dus niet meer verdelen.

Meer weten? Neem gerust contact op, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.