Dit is een vraag die bij mij aan tafel regelmatig voorbij komt.

Wanneer jullie gezamenlijk verzoek tot echtscheiding is ingediend en jullie niet meer op hetzelfde adres wonen, heb je mogelijk recht op een toeslag.

Iedere toeslag kent zijn eigen voorwaarden:

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om de zorgverzekering betaalbaar te houden. De toeslag is dan ook inkomens- en vermogensafhankelijk.

Jouw verzamelinkomen na de scheiding mag daarom niet hoger zijn dan € 31.138 per jaar en jouw vermogen niet hoger dan € 118.479.

Huurtoeslag

Ga je na de scheiding huren? Dan heb je mogelijk recht op huurtoeslag. De huur mag hierbij niet hoger zijn dan € 752,33. Hoe hoog je inkomen “mag” zijn hangt af van meerdere factoren, waaronder jouw leeftijd, de hoogte van de daadwerkelijk te betalen huur en met wie je woont (alleen of met de kinderen?). Jouw vermogen mag niet hoger zijn dan € 31.340.

Kindgebonden Budget

Het Kindgebonden Budget is een bijdrage in de kosten voor jouw kinderen tot 18 jaar. Om in aanmerking te komen voor het Kindgebonden Budget mag jouw vermogen niet te hoog zijn. De toetsingsdatum is hierbij jaarlijks op 1 januari. Wanneer het vermogen op dat moment niet hoger is dan € 118.479 heb je voor dat jaar mogelijk recht op Kindgebonden Budget. Hoe hoog jouw inkomen “mag” zijn hangt in principe af van voor hoeveel kinderen je kinderbijslag ontvangt.

Kinderopvangtoeslag

Wanneer je werkt en jouw kind(eren) onderbrengt bij een geregistreerde heb je recht op Kinderopvangtoeslag. De hoogte ervan is afhankelijk van jouw inkomen, het soort opvang en
het tarief per uur wat je voor de opvang dient te betalen.

Vragen? Neem gerust contact op, ik help je graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.