Skip to main content

Kinderen en scheiden.

Een scheiding brengt heel veel emoties met zich mee, niet alleen bij jullie maar ook bij de kinderen. Ieder kind reageert anders op een scheiding, maar wat voor bijna ieder kind wel geldt is dat zij loyaal willen zijn EN blijven aan beide ouders.

Het is daarom van groot belang dat jullie ervoor zorgen jullie kinderen niet het gevoel krijgen te moeten kiezen tussen jullie als ouders.

Soms merk ik dat ouders hun kinderen onbedoeld in hun conflict meetrekken. “De kinderen hebben recht op de waarheid”. Maar wat is die waarheid? De kinderen hebben geen invloed op de scheiding gehad, jullie wel. Net zo goed als jullie invloed hebben op het verloop van de scheiding.

Natuurlijk hebben de kinderen last van de scheiding, maar het is niet zozeer de scheiding zelf, als wel de manier hoe jullie, de ouders, met de scheiding omgaan. Stimuleer het contact tussen het kind en de andere ouder. Behandel elkaar met respect en straal dat ook richting jullie kinderen uit. Zorg dat dat gevoel van onveiligheid, veroorzaakt door de scheiding, wat minder onveilig wordt.

In mijn praktijk werk ik samen met een kindbehartiger, die jullie kan helpen het conflict tussen jullie niet te laten escaleren, alles in het belang van jullie kinderen.

Vragen? Neem gerust contact op!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.