Wanneer kan ik mijn toeslagen aanvragen na de scheiding?

Na de scheiding zijn jullie (in veel gevallen) ook elkaars toeslagpartner niet meer. Maar vanaf welk moment is dat dan? Dat leg ik jullie hieronder graag uit.

Woonden jullie samen?

Dan zijn jullie elkaars toeslagpartner niet meer vanaf vanaf de 1e van de maand ná de verhuizing van één van jullie beiden. De verhuizing moet wel zijn doorgegeven aan de gemeente.

Waren jullie gehuwd/elkaars geregistreerd partner?

Dan zijn jullie elkaars toeslagpartner niet meer vanaf vanaf de 1e van de maand ná de verhuizing van één van jullie beiden. Ook hier geldt weer dat de verhuizing wel moet zijn doorgegeven aan de gemeente EN het (gezamenlijk) verzoek tot echtscheiding moet zijn ingediend.
De datum per wanneer het verzoek is ingediend dient aan de belastingdienst (via“mijn toeslagen”) te worden doorgegeven. Wanneer je dit laatste niet doet, blijf je elkaars toeslagpartner tot de scheiding definitief is.

Vragen? Laat het gerust weten, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.