Begin deze week kreeg ik een mailtje van een ongeruste cliënt of de voor hen gemaakte berekening omtrent de kinderkosten wel klopte.

“Je hebt bij ons beiden de inkomensafhankelijke combinatie korting opgevoerd, maar we zijn natuurlijk nog fiscaal partners”.
Ik merk wel vaker dat er verwarring ontstaat over het zijn van fiscaal partners en het doen van aangifte alsof jullie het hele jaar fiscaal partners zijn.
Wanneer (bij samenwoners) één van de twee partners zich op een ander adres laat inschrijven, houdt het fiscaal partnerschap op te bestaan. Jullie kunnen voor dat jaar echter nog wel, indien gewenst, voor de aangifte inkomstenbelasting als fiscaal partner worden beschouwd. Dit kan voor jullie als voordeel hebben dat jullie zo een hoger belastingvoordeel kunnen genieten, danwel minder hoeven bij te betalen.

Op de site van de belastingdienst kan je heel veel informatie hierover terugvinden:

Vragen? Laat het gerust weten, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.