Kan ik de alimentatie nog wel betalen?

Tijdens jullie scheiding maken jullie afspraken over de alimentatie. Maar hoe kom je nu tot goede afspraken? En wat als het financieel (te) moeilijk wordt om de alimentatie nog te kunnen betalen?

Bij de scheiding maak je samen afspraken over de Kinderalimentatie en eventueel ook over de Partneralimentatie.

Hoe kom je tot goede afspraken?

Graag maak ik inzichtelijk wat aan alimentatie betaald kan worden en wat de financiële gevolgen hiervan voor ieder van jullie zijn. In overleg wordt er vervolgens een bedrag afgesproken waar jullie beiden zich goed bij voelen. Ook kunnen jullie samen vast laten leggen wat er met de alimentatie gebeurt op het moment dat jullie inkomen verandert of wanneer er zich andere ingrijpende wijzigingen voordoen in jullie leven.

Wat als het financieel (te) moeilijk wordt om de alimentatie nog te kunnen betalen?

Wanneer jouw ex-partner alimentatieplichtig is en met een plotseling inkomensverlies wordt geconfronteerd, wordt het voor hem/haar misschien lastig om de alimentatie te blijven betalen.
Voor jullie beiden is dit een ongewenste situatie. Daarom is het raadzaam om in dit soort situaties in overleg te gaan met elkaar om de diverse mogelijkheden te bespreken. Ik help jullie graag om hierin samen tot een oplossing te komen. Als je samen bereid bent te bewegen, is er altijd een oplossing mogelijk!

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact op, ik help je graag!

 

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.