Is Mediation een “snelle” oplossing om te scheiden?

Mij wordt wel eens de vraag gesteld of mediation sneller is dan scheiden via de advocaat. En alhoewel het vaak wel opgaat, is “snelheid” niet de reden om een mediator te kiezen boven een advocaat.

Ik leg graag nog eens de verschillen uit:

Jullie kunnen mij als mediator inschakelen wanneer jullie in goed overleg de scheiding willen regelen. Ik ga dan samen met jullie kijken welke afspraken gemaakt dienen te worden en ondersteun jullie daarbij met mijn financiële en fiscale kennis.

De nadruk bij het maken van de afspraken ligt op wat jullie nodig hebben om beiden weer door te kunnen.

Een andere mogelijkheid om de scheiding samen te regelen is het inschakelen van een gezamenlijke advocaat. Een advocaat kijkt iets minder naar wat jullie nodig hebben en legt meer de nadruk op waar jullie recht op hebben.

Een advocaat kijkt derhalve meer naar de juridische aspecten van jullie scheiding. Dat kan inhouden dat er ook andere adviseurs, zoals een fiscalist of een financieel adviseur, bij het scheidingstraject dienen te worden betrokken.

Dit kan het proces iets vertragen.

Wanneer het jullie niet lukt om in goed overleg de scheiding te regelen, kunnen jullie ieder een eigen advocaat inschakelen. De communicatie loopt dan praktisch altijd via ieders advocaat, wat de snelheid van het proces veelal niet ten goede komt.

Vinden jullie het belangrijk om met zorg voor elkaar uit elkaar te gaan en zijn jullie bereid hier samen aan te werken? Dan is Mediation een juiste oplossing voor jullie!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.