Ik heb een echtpaar mogen begeleiden, die na een roerende tijd hadden besloten toch te gaan scheiden. Zij vertelden mij dat zij vrij snel daarna het aan de kinderen (beiden tieners) hadden verteld.

De kinderen reageerden niet verbaasd! Ze hadden die roerige tijd ook gevoeld en ervaren en zagen de beslissing van hun ouders om te gaan scheiden blijkbaar al even aankomen. Natuurlijk was er verdriet en onzekerheid over de toekomst, maar doordat de ouders zo open waren over de situatie was het voor de kinderen ook makkelijker te “behappen”.

Het echtpaar koos ervoor om middels een brief de omgeving op de hoogte te stellen:
Hier hadden ze met name voor gekozen om de kinderen te ontlasten. Om te voorkomen dat de kinderen soms lastige vragen moesten beantwoorden om dat wat hun ouders hadden besloten.

Mevrouw gaf mij aan dat zij het iedere scheidende ouder wil aanraden om middels een brief de omgeving (familie, vrienden, buren, school, sportverenigingen, ouders van vrienden van de kinderen etc.) te informeren: “Iedereen ontvangt hetzelfde verhaal, het voorkomt speculaties en de kinderen worden zo min mogelijk belast!”.

Het was gedurende het hele scheidingsproces heel goed merkbaar dat het belang voor de kinderen bij deze ouders ver bovenaan stond. Met zorg voor en naar elkaar hebben zij het proces doorlopen en goede afspraken met elkaar kunnen maken. Het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding is inmiddels ingediend.

Vindt u het ook belangrijk om met zorg voor en naar elkaar samen de beslissingen te nemen bij uw scheiding? Neemt u dan gerust contact op voor een afspraak!

Wilt u de tip van dit echtpaar delen, zodat u wellicht anderen ermee kunt helpen? Graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.