Dit werd van de week bij mij aan tafel verteld door een verdrietige moeder.

Veel stellen die bij mij langskomen voor een kennismaking willen weten hoe lang het duurt voordat zij gescheiden zijn.

Hoewel dat afhankelijk is van in welke mate jullie het eens kunnen worden over de afspraken die er gemaakt moeten worden bij een scheiding, leert de ervaring dat een scheiding middels mediation gemiddeld zo’n 3 tot 4 maanden in beslag neemt. Dit is vanaf het 1e mediationgesprek tot en met de inschrijving van de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand.

Wanneer jullie kinderen hebben, ga ik jullie eerst helpen met het opstellen van het ouderschapsplan. In dit plan worden al jullie afspraken omtrent de kinderen vastgelegd.

Daarna(ast) gaan jullie samen in een aantal sessies afspraken maken over bijvoorbeeld de alimentatie, jullie woning, de verdeling van jullie andere gezamenlijke bezittingen en het pensioen. Deze afspraken leg ik voor jullie vast in het echtscheidingsconvenant.

Wanneer het convenant ook is getekend, kan de advocaat voor jullie het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. De advocaat zorgt ook voor inschrijving van jullie echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand. Op dat moment zijn jullie formeel gescheiden. Het traject vanaf indienen verzoek tot echtscheiding tot inschrijving in de registers van de burgerlijke stand neemt meestal zo’n 4 tot 6 weken in beslag.

Meer weten? Neem gerust contact op, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.