Het Belang van Aanpassingen in Huwelijkse Voorwaarden en Samenlevingscontracten

Waarom ik (Esther van Diepen) het belang van aanpassingen in huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten steeds vaker benoem is simpel. Het is een van de meest belangrijke contracten van je leven! Je leven is altijd stevig onderhevig aan veranderingen.

Wat ooit perfect paste in jullie huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract, kan inmiddels niet meer relevant zijn. Dit kom ik veel vaker tegen dan je je voor zou stellen. En als het dan fout gaat, dan is het vaak te laat!

Daarom is het zo belangrijk om jouw relatiecontract eens in de zoveel tijd te herzien om alles te actualiseren.

Wanneer moet je huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract aanpassen?

Er zijn verschillende momenten in jullie leven wanneer het herzien van jullie oude huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract aan te raden is. De meest voor de hand liggende verandering is financiële verandering.

Bijvoorbeeld wanneer jullie inkomsten flink zijn veranderd sinds het opstellen van jullie relatiecontract. Of denk aan het mogen krijgen van jullie kind(eren),
hoe levensveranderend is dat! Daarnaast kan het zijn dat één van jullie is gaan ondernemen, daar komt nu eenmaal veel bij kijken. Maar wanneer jullie bijvoorbeeld gaan investeren in vastgoed met jullie spaargeld is het verstandig om jullie huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract opnieuw onder de loep te nemen.

Hoe kunnen jullie dit aanpassen?

Een goede en erkende mediator snapt het belang van aanpassingen in huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten en zal jullie vakkundig helpen om het gesprek hierover met elkaar aan te gaan. De mediator voorziet jullie van de nodige informatie, zodat jullie de afspraken gedegen kunnen herzien. Met een nieuw wensenlijstje kunnen jullie vervolgens de Notaris verzoeken het bestaande contract aan te passen.

Hebben er bij jullie veranderingen plaatsgevonden sinds het opstellen van jullie huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract? Goede kans van wel! Laat dan ook jullie relatiecontract aanpassen naar de situatie van nu en voorkom zo onaangename verrassingen!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Meer weten?

Meer weten over het aan laten passen van jullie samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden? Graag leg ik jullie meer uit over het proces en de redenen!

Meer weten