Skip to main content

Dit werd van de week bij mij aan tafel verteld door een verdrietige moeder.

Op mijn vraag hoe zij dit merkte gaf zij aan, dat iedere keer als ze bij hun vader waren geweest, de kinderen heel onrustig waren en slecht sliepen.

Vervolgens vroeg ik hoe de overdracht van de kinderen verliep en zij antwoordde dat dat nog altijd moeizaam verliep. Dat gebeurde meestal bij de voordeur, de vader van de kinderen kwam niet binnen. “Het is tussen ons nog even lastig”, gaf zij aan. De vader kon dat alleen maar beamen en zei ook dat het voor hem alleen maar moeilijker was om weg te gaan, als hij binnen kwam in het huis waar ze ooit samen gelukkig waren.

Ik vroeg daarop of het niet zo zou kunnen zijn dat de kinderen niet zozeer last hadden van de scheiding, maar meer hoe zij als ouders met de scheiding omgingen. “Zou het kunnen zijn dat de kinderen de overdracht als “spannend” ervaren, waardoor ze wat onrustig worden en misschien slecht slapen?”

Zowel moeder als vader kregen hiermee inzicht in hun eigen aandeel bij de overdracht. Dit gaf een mooie basis om van hieruit goede nieuwe afspraken met elkaar te maken!

Hulp nodig bij jullie scheiding? Laat het me weten, ik help graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.