En wat doen we met Bella?

In 8 van de 10 gezinnen in Nederland leeft een huisdier, veelal een hond of een kat. Jouw huisdier maakt ook deel uit van jouw gezin, maar welke afspraken maak je dan met elkaar wanneer je gaat scheiden?

De wet zegt eigenlijk dat ook over jouw huisdier (ik noem haar maar even “Bella”) afspraken dienen te worden gemaakt. Belangrijk dus om te kijken van wie Bella is. Is zij van jullie samen? Of behoort zij tot het privé vermogen van één van jullie? Dat kan juridisch soms heel anders uitpakken dan gevoelsmatig!

Wanneer jullie in algehele gemeenschap van goederen zijn getrouwd, bepaalt de wet dat Bella van jullie samen is. Is er geen wettelijke huwelijksgemeenschap dan kan Bella toch van jullie samen zijn als jullie dat zo hebben afgesproken in jullie relatiecontract (huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract).

Wanneer Bella van jullie samen is, is het aan te raden goede afspraken over haar vast te leggen, dit voorkomt dat er later onduidelijkheden tussen jullie kunnen ontstaan. Denk bij deze afspraken bijvoorbeeld aan wie voor haar gaat zorgen na de scheiding, aan de kosten van voeding, aan opvang bij vakanties en (medische) verzorging.

Kunnen jullie hulp gebruiken bij het maken en vastleggen van de afspraken? Neem gerust contact op, ik help jullie graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.