Kinderalimentatiebedrag wordt per 1 januari 2021 verhoogd met 3 procent

Betaal of ontvang je kinderalimentatie? Weet dan dat het alimentatiebedrag vanaf 1 januari 2021 wordt verhoogd met 3%. Dit is de wettelijke indexering die ieder jaar moet worden toegepast.

Het indexeringspercentage wordt ieder jaar vastgesteld door het ministerie. De hoogte van de indexering wordt bepaald aan de hand van de loon- en prijsstijgingen in Nederland. Voor 2021 is dit percentage vastgesteld op 3%.

Het indexpercentage voor de partneralimentatie is overigens ook 3%. In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat jullie hier andere afspraken over hebben gemaakt. Check hiervoor altijd even jullie convenant.

De indexering wordt automatisch vastgesteld, maar je moet hem wel zelf toepassen! Zorg er daarom voor dat je het te betalen bedrag met ingang van 1 januari met 3% verhoogd.

Vragen? Laat het gerust weten, ik help je graag!

Neem contact op.

Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.

Neem direct contact op.

Liever een intake gesprek?

Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.

Vraag een kosteloos gesprek aan.